pinky and the brain

6/21/2005

πολιτισμός

"Η υλοποίηση του προγράμματος της καθολικής πρόσβασης και η ανάλογη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με αναπηρίες αποτελεί το βασικό στόχο της συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών,ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ και Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία...
Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του Υπουργείου, οι Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και οι Ο.Τ.Α, παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την τροποποίηση των οργανισμών τους, έτσι ώστε να συμπεριλάβουν υπηρεσιακές μονάδες σε επίπεδο Τμήματος ή Γραφείου, με κύρια αρμοδιότητα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας και των λοιπών διευκολύνσεων για τα άτομα με αναπηρίες στους χώρους λειτουργίας τους."

είναι απίστευτο, το 2005, χώρα-μέλος της Ε.Ε., να μην έχει φροντίσει στις δημόσιες υπηρεσίες να υπάρχει πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες. βέβαια, και να το φροντίσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, αναρωτιέμαι, οι άνθρωποι αυτοί πως θα κατέβουν απ'τα πεζοδρόμια με τα ρουστίκ καγκελάκια του αβραμόπουλου και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στα όποια ανοίγματα; όταν περηφανεύονται οι διάφοροι ότι η ελλάδα είναι ο λίκνος του πολιτισμού, why don't they look out their window?

2 Comments:

At 6:14 PM, Blogger Roark said...

Τα ΄χεις μπερδέψει λίγο. Είμστε λίκνος του πολιτισμού επειδή λικνιζόμαστε σε "πολιτιστικά κέντρα" (κατά άλλους επειδή παρακολουθούμε ελαφρά ντυμένα λικνιζόμενες). Άκου άτομα με ειδικές ανάγκες...

 
At 6:41 PM, Blogger S G said...

για μενα το θεμα των προσβασεων για ΑΜΕΑ ειναι το εθνικο αστειο. Εχετε δοκιμασει ποτε να περπατησετε στην Αθηνα με μειωμενη κινητικοτητα (πες με στραμπουληγμενο ποδι)?? ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ! Η καθημερινη κινηση σε αυτην την πολη προυποθετει ακροβασιες, σκαρφαλωμα πανω απο παρκαρισμενα αμαξια, μηχανακια, αλματα πανω απο ζαρντινιερες, περπατημα πλαγιο α λα καβουρας επειδη το πεζοδρομιο δεν χωραει ολοκληρο ανθρωπο... Να μην πω για το αθλημα της διασχισης διαβασης πεζων με αυτοκινητα να προσπαθουν να σε πατησουν ΠΑΡΟΛΟ που εχεις πρασινο. Αστα!

ΥΓ λικνο παιδια, λικνο

 

Post a Comment

<< Home