pinky and the brain

8/09/2005

kokkalis always rings twice...

ο κόκκαλης δεν είναι τυχαίος επιχειρηματίας, ούτε τον καλύπτουν μόνο τα ποδοσφαιρικά δρώμενα. με την κίνησή του με τη forthnet & την hellas on line το απέδειξε. επιτέλους, στη σταθερή τηλεφωνία ο οτε απέκτησε έναν ανταγωνιστή που του αξίζει.
for the record, η σταθερή τηλεφωνία είναι ΤΟ μελανό σημείο στον οτε: σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2004 ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγής Βουρλούμης, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα που ανακοινώνουμε σήμερα χαρακτηρίζονται από τις ζημιές που παρουσιάζει η σταθερή τηλεφωνία, ΟΤΕ Α.Ε..."

kokkalis may give ote a run for its money. επιτέλους!

14 Comments:

At 1:54 PM, Blogger S G said...

εγω νομιζω οτι οι τωρινες κινησεις δεν ηταν ποτε το βασικο σχεδιο του Κοκκαλη. Δεν ειναι ευκολο να την πεσεις στον ΟΤΕ.
Ο τυπος ηθελε το ευκολο χρημα και ηταν και μεγαλομανης με τις πλατες τις δικες μας (ασε που πριν κατι χρονια εκανε προβλεψεις οτι η Ιντρακομ θαχει τζιρο λεει 6 δις ευρω μεχρι το 2006!!).

τωρα που επιτελους αποκαθηλωνεται απο εθνικος προμηθευτης, να δουμε τι θα καταφερει. βλακας δεν ειναι αλλα για μεγαλο διαστημα ηταν αρχιλερας...

 
At 3:12 PM, Blogger Κωστής said...

"τωρα που επιτελους αποκαθηλωνεται απο εθνικος προμηθευτης"

Και τώρα λοιπόν, χρησιμοποιώντας τα λεφτά που έβγαλε από τον ΟΤΕ όλα αυτά τα χρόνια (με γνωστούς όχι και τόσο καθαρούς τρόπους) θα τον ανταγωνιστεί κιόλας!!!

 
At 8:11 PM, Blogger pinky and the brain said...

λάθος, λάθος, λάθος. οι τωρινές κινήσεις ήταν μέσα στο βασικό σχέδιο του κόκκαλη και το 2001 είχε προτείνει είτε συνεργασία είτε σύμπραξη (όχι συγχώνευση) με τον οτε ή άλλη βιομηχανία του κλάδου των τηλεπικοινωνιών καθώς αυτό θα δημιουργούσε μια ισχυρότερη παρουσία της ελλάδας. ο κόκκαλης είναι από τους λίγους αξιόλογους επιχειρηματίες που έχει η ελλάδα αλλά ούτε αυτός μας κάνει... εδώ τον κατηγορούμε ότι υπήρξε πράκτορας της στάζι

 
At 11:37 PM, Blogger Roark said...

Ο Κόκκαλης είναι μονοφαγάς και λιγούρης. Και όποιος διαφωνεί ...είναι γαύρος.

Θυμάμαι πριν λίγα χρόνια, την ώρα που εξασφάλιζε 200δις έργα από τον ΟΤΕ απειλούσε το ΔΣ του να ρίξει την κυβέρνηση (!!!) αν έδεινε σε μια μικρότερη τηλεπικοινωνιακή εταιρία ένα μικρότερο έργο 10δις!

Είναι η μεγαλύτερη λέρα που πέρασε όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στο χώρο των κρατικοδίαιτων διαπλεκόμενων διεφθαρμένων προμηθευτών.

 
At 7:56 PM, Blogger pinky and the brain said...

ούτε το ποδοσφαιρο μ'ενδιαφέρει, ούτε γαύρος ειμαι, ούτε καν με ενδιαφέρει αν ο κόκκαλης είναι πρόεδρος του ολυμπιακού ή του οδυσσέα κορδελιού :)
παρόλα αυτά, θεωρώ ότι ο κόκκαλης είναι ένας ικανότατος επιχειρηματίας. το γεγονός ότι μέσα σ'ένα δεδομένο σύστημα κατάφερε να αναπτύξει την εταιρία του είναι κακό?
ας μην ξεχνάμε ότι το αποτέλεσμα κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι το κέρδος. και ας μην ξεχνάμε ότι ο κάθε επιχειρηματίας/επαγγελματίας ανεξαρτήτως σε ποια χώρα ή σύστημα λειτουργεί οφείλει να βρει τρόπους να εξασφαλίσει την κερδοφορία της επιχείρησης που διοικεί. αν το κράτος είναι διεφθαρμένο και ο κόκκαλης εκμεταλλεύτηκε αυτή τη διαφθορά ευθύνεται αυτός ή το κράτος?
ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας δεν μπορεί να δράσει διαφορετικά και αυτό ισχύει σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες του κόσμου. όπου υπάρχει άνθρωπος, υπάρχει και η ανθρώπινη φύση, ας μην το ξεχνάμε. και μέσα σ'όλα we are selfish και αυτό εκφράζει τον κόκκαλη.
τον χώρο των επιχειρήσεων τον ξέρω καλά και δεν ξέρω καμία χώρα στον κόσμο όπου ο επιτυχημένος δεν έχει πατήσει τον αντίπαλο και που δεν έχει "εκμεταλλευτεί" όλες τις ευκαρίες. στον ανταγωνισμό my win is your loss και όταν η επιβράβευση είναι το κέρδος, victory is even sweeter

 
At 1:43 PM, Blogger Roark said...

Ναι είναι κακό. Ο Κόκκαλης δεν είναι ένας φουκαράς Rearden που παλεύει να επιβιώσει αλλά ένα καθίκι Oren Boyle που έγινε ότι έγινε μέσω κρατικής εύνοιας και πολιτικής διαφθοράς. Είναι το τυπικό παράγωγο του κρατισμού όχι μιας ελεύθερης αγοράς.

Όταν τα μέσα για να αυξήσει κάποιος τα κέρδη του δεν είναι η δική του παραγωγικότητα/εγευρετικότητα/καινοτομία/προσπάθεια αλλά είναι η κρατική μερολειψία τότε ναι είναι κακό!

Selfish δεν σημαίνει μόνο ότι δεν δέχομαι να με εκμεταλλεύονται, σημαίνει εξίσου ότι δεν καταδέχομαι να εκμεταλλεύομαι.

Και όχι δεν είναι αθώος επειδή βρήκε το κράτος έτσι. Έτσι αθωώνουμε όχι μόνο τους Κοκκάληδες, τους Λιακουνάκους και όλα τα άλλα τρωκτικά αλλά και όλους τους Πολυζωγοπουλαίους και τα λοιπά κρατικοδίαιτα ανθρωπάκια (γιατί; κι αυτοί έτσι δεν τα βρήκαν;).

 
At 2:47 PM, Blogger pinky and the brain said...

roark, καμία αγορά δεν είναι ελεύθερη οπότε the fittest survive. ο κόκκαλης και ο κάθε επιχειρηματίας/επαγγελματίας παγκοσμίως σε γενικές γραμμές έχουν να αντιμετωπίσουν είτε κάποιο κράτος, είτε κάποιο middleman, είτε κάτι που "διαστρεβλώνει" τα πράγματα. με το μόχθο και την εξυπνάδα τα καταφέρνουν και μπορούν να δημιουργήσουν αξία. δεν μιλάω για "μη επιχειρηματίες" τύπου λιακουνάκου ούτε για εταιρίες τύπου enron.
όσον αφορά στο selfish, εγώ μίλαγα για το selfishness που χαρακτηρίζει την ανθρώπινη φύση, ένα selfishness το οποίο έχει να κάνει με την ίδια μας την επιβίωση. γιατί να μοιραστεί τα 10δις με άλλους αν μπορεί να τα έχει δικά του?΄
είναι άλλο αν θεωρώ το σύστημα στρεβλό και ανελεύθερο και άλλο αν θεωρώ τον κόκκαλη επιτυχημένο. μέσα σ'αυτό το σύστημα τα έχει καταφέρει μια χαρά καλά.
για τον πολυζωγόπουλο, ναι, βρήκε το σύστημα στρεβλό και το εκμεταλλεύεται στο έπακρον. δεν είναι guilty γι'αυτό. είναι guilty για τις γελοίες και απαράδεκτές του απόψεις.
άλλο ένα παράδειγμα είναι ο berlusconi στην ιταλία, πολύ πριν γίνει προθυπουργός και ήταν επιχειρηματίας που έχτιζε πολυκατοικίες/συνοικίες. είδε την τρύπα στη νομοθεσία για broadcasting, το εκμεταλλεύτηκε, δικτύωσε όλα τα κτίρια που έχτιζε, αγόραζε τοπικους σταθμους ανά την ιταλία και σε όλα την ίδια ώρα έκανε broadcast το ίδιο πρόγραμμα, φτιάχνοντας κατ'ουσίαν ένα national tv station. έτσι κατέρριψε τη νομοθεσία. καθοδόν φυσικά εκμεταλλεύτηκε "τρύπες", εκμεταλλεύτηκε ανθρώπινες "αδυναμίες" και γενικώς ο τύπος είναι απαράδεκτος αλλά ήταν τρομερός επιχειρηματίας που εκμεταλλεύτηκε ένα διεφθαρμένο σύστημα προς όφελός του.
δυστηχώς, όσο το σύστημα αποτελείται από ανθρώπους θα είναι διεφθαρμένο γιατί, after all is said and done, we are just human and we can't rise above our nature

 
At 3:15 PM, Blogger Roark said...

Αντίθετα, αυτά που λέει ο κάθε γραφικός συνδικα-ληστής είναι απλά γραφικά. Αυτά που κάνει είναι τα επικίνδυνα.

Δεν μπορείς να μου φέρνεις ως παράδειγμα μόχθου και εξυπνάδας τον Κόκκαλη (και να τον διαφοροποιείς από άλλους προμηθευτές σαν τον Λιακουνάκο) διότι ο Κόκκαλης έγινε ότι έγινε χάρη σε κρατικές προμήθειες. Στην ελεύθερη αγορά τα προϊόντα του δεν είχαν καμία αξία και δεν βρέθηκε κανένας να εμπιστευτεί τα λεφτά στου στον μόχθο και την εξυπνάδα του Κόκκαλη. Το ποσοστό του τζίρου των εταιριών που που αφορούσαν απ'ευθείας προμήθειες (προγραματικές συμφωνίες λεγόταν το αίσχος αυτό) ξεπερνούσε για χρόνια το 90%. Από μαγαζάκι έγινε εταιρία με τζίρους δις χάρη στα δικά μας λεφτά που του τα χάριζε η κάθε κυβέρνηση, όχι μέσα από τον στίβο του ανταγωνισμού και την αξιοκρατία της ελεύθερης αγοράς.

Ο τύπος έριξε μια ολόκληρη κυβέρνηση μόνο και μόνο επειδή είχε περισσότερα προνόμια και προμήθεις να κερδίσει από την άλλη παράταξη. Όλοι αυτοί διαβρώνουν την κοινωνία και την δημοκρατία μας, και είναι άξιοι χλεύης όχι επαίνων.

 
At 8:06 PM, Blogger Roark said...

Έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τον Σεπτέμβριο του 1993. Βάζοντας τον Σαμαρά, του οποίου έδωσε κάποια δι για να στήσει κόμμα. Καλά έλεγε ο Μητσοτάκης ότι σε 10 χρόνια οι Έλληνες ξεχνάμε τα πάντα.

 
At 11:36 AM, Blogger pinky and the brain said...

απ'όσα ξέρω σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό που λες για πολ.άνοιξη και κόκκαλη αλλά και να ισχύει δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό είναι κατά του κόκκαλη. και αν δεν κάνω λάθος, υπήρξαν άλλα γεγονότα που συντέλεσαν στην πτώση της κυβέρνησης μητσοτάκη και όχι ο κόκκαλης με την πολ.άνοιξη. anyway, όλα τα κόμματα έχουν πίσω τους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις. κατ'ουσίαν έτσι συντηρούνται τα κόμματα και όχι μόνο στην ελλάδα. χωρίς $$ δεν γίνεται τίποτα. οπότε, στο δίκο σου το σενάριο, ο σαμαράς έχει τον κόκκαλη. ok.
επιπλέον, μην ξεχνάς ότι οι επιτυχίες του κόκκαλη ως επιχειρηματία pre-date αυτά τα γεγονότα. ας μην ξεχνάμε ότι στις αρχές του '90 δημιούργησε την panafon, και υπήρξε στην ουσία ο εμπνευστής του οράματος της έλευσης της κινητής τηλεφωνίας στην ελλάδα. και η panafon έχει υπάρξει χωρίς καμία αμφιβολία ένα από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα ανάπτυξης μιας εταιρείας για την ελλάδα.

 
At 3:39 PM, Blogger Roark said...

Ο Κόκκαλης δεν δημιούργησε την Panafon. Την ξεκίνησε μια γαλλική εταιρία (France Telecom, αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος) μαζί με την Vodafon που είχαν το know how στο ζήτημα. O Κόκκαλης συμμετείχε στην κοινοπραξία σε ποσοστό 10%. Ο ρολος του Kόκκαλη στην υπόθεση ήταν στο know how της πολιτικής διαπλοκής.

Ο Σαμαράς δεν έχει τίποτα. Ήταν ένα πιόνι του Σωκράτη, όπως πολλά άλλα. Η κυβέρνηση έπεσε για την παραχώρηση της προμήθειας για τις ψηφιακές γραμμές του ΟΤΕ. Όλοι μα όλοι οι πολιτικοί εκείνης της περιόδου το γνωρίζουν.

 
At 8:53 PM, Anonymous Anonymous said...

Ή είστε συνεργάτες του Κόκκαλη, ή είστε επικίνδυνοι. "Και που είναι το παράξενο όταν κάποιος επιχειρηματίας κάνει ότι περνάει από το χέρι του για το κέρδος;;;;"
Είναι δυνατόν; Μεσαιωνικές αντιλήψεις. Και η απάντηση περί ρεαλισμού δεν αρκεί. Ο νόμος της ζούγκλας δεν είναι στόχος, είναι κάτι από το οποίο απομακρυνόμαστε. Πολιτισμός λέγεται αυτό. Αν ο καθένας σκεφτόταν έτσι ακόμα σε σπηλιές θα ζούσαμε. Οποιοσδήποτε επιλέγει να ζει έτσι, και επικροτεί τέτοιες λογικές, ζει εις βάρος των υπολοίπων. Υπάρχει μια ονομασία για αυτό: παρασιτικά.

ΥΓ. Τον Σοπράνο στον έκτο κύκλο της σειράς τον μπαγκλαρώνουν. Τα ίδια δεν έλεγε κι αυτός;

 
At 12:51 PM, Anonymous Anonymous said...

sokrati eisai arxontas

 
At 6:13 PM, Anonymous Anonymous said...

Το 93 ο Κόκκαλης πήρε με απευθείας ανάθεση το ΞΥΣΤΟ από τον Μητσοτάκη. Λίγο πριν του είχε δώσει (επίσης με απευθείας ανάθεση) τις ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο τότε υπουργός Κεφαλογιάννης. Αφήστε λοιπόν τα παραμύθια ότι έρριξε τον Μητσοτάκη. Τον χρηματοδότησε, ευνοήθηκε και τα σπρώχνει και τώρα στη Ντορούλα!

 

Post a Comment

<< Home