pinky and the brain

8/12/2005

honor thy father, whoever he may be

"ο ένας στους 25 πατεράδες δεν είναι ο φυσικός γονιός τού παιδιού που θεωρεί δικό του, αναφέρει βρετανική μελέτη που δημοσιεύτηκε χθες."
σκέφτηκα την εβραϊκή θρησκεία όπου γεννιέσαι εβραίος μόνο αν η μητέρα σου είναι εβραία καθώς πάντα ξέρεις ποια είναι η μητέρα, ενώ για τον πατέρα δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. χα, χα, χα, πάλι μας τη βγήκαν

5 Comments:

At 12:20 PM, Blogger Thrass said...

Μήπως έχεις link ή κάποιο reference?
Θέλω να κοπανήσω αυτήν τη στατιστική στην κεφάλα κάποιας...

 
At 12:44 PM, Blogger pinky and the brain said...

ήταν στο guardian αλλά σίγουρα θα το βρεις στο site της καθημερινής εδώ: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_361912_12/08/2005_153259

 
At 12:47 PM, Blogger pinky and the brain said...

το κόβει το λινκ. μπες εδώ www.kathimerini.gr και θα το βρεις με τίτλο "είστε σίγουρα ο πατέρας του γιού σας?"

 
At 1:08 PM, Blogger Thrass said...

Tο link που έδωσες δούλεψε με copy-paste στο address bar.

Thanks!

 
At 1:19 PM, Blogger Ανδρέας said...

thrass: Δες το BBC
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4137506.stm

Δεν είναι πάντως κάτι καινούριο. Θυμάμαι πως πριν μερικά χρόνια είχα δει ένα σχετικό ρεπορτάζ όπου αναφέρονταν πως οι πατεράδες που έχουν αμφιβολίες και καταφεύγουν σε DNA test (που είναι πλέον φθηνό) επιβεβαιώνονται σε μεγάλο ποσοστό, γύρω στο 25% αν θυμάμαι καλά. Το ενδιαφέρον πάντως σ'αυτή τη μελέτη είναι πως αφορά το σύνολο του πληθυσμού.
Το πρόβλημα πάντως είναι παλιό. Τα περιορισμένα δικαιώματα των γυναικών και ο αυστηρός περιορισμός τους σε πολλές κοινωνίες (πχ ισλαμικές) ξεκινά στην πραγματικότητα απ'αυτή τη "βιολογική ανασφάλεια" των ανδρών.

 

Post a Comment

<< Home