pinky and the brain

10/18/2005

hallelujah the weather man

από το in.gr:

Για «σύννεφα μπροστά στον ορίζοντα, τα οποία θα φέρουν βροχή» μίλησε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος κατά τη διάρκεια του εσπερινού που τέλεσε στο ναό του Οσίου Λουκά Αθηνών, όπου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα οικονομικά προβλήματα του λαού.
Ο κ. Χριστόδουλος αναφέρθηκε στην οικονομική δυσχέρεια του λαού και τους καθηλωμένους μισθούς, τονίζοντας: «Έρχεται χειμώνας και πολλές οικογένειες δεν έχουν να αγοράσουν πετρέλαιο, δεν έχουν να πληρώσουν τα φροντιστήρια των παιδιών τους».
«Ποιος στάθηκε πλάι στο λαό μας;» αναρωτήθηκε, για να προσθέσει: «Μόνο η Εκκλησία».
Ο κ. Χριστόδουλος αναφέρθηκε εκτενώς στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και επισήμανε το γεγονός ότι εκατοντάδες άνθρωποι πένονται και εξαιτίας των δανείων. Προσέθεσε δε, ότι καθημερινά στην Αρχιεπισκοπή πηγαίνουν άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν το δάνειο που έχουν πάρει.

«Αυτοί που δεν θέλουν τη δραστηριότητα της Εκκλησίας, πολεμούν την Εκκλησία. Εσείς είστε η δυναμική ασπίδα της Εκκλησίας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, απευθυνόμενος στους πιστούς, και συνέχισε λέγοντας: «Και εμείς από το λαό προερχόμεθα. Δεν ήρθαμε από την αριστοκρατία».

Ο κ. Χριστόδουλος κατέληξε στο κήρυγμά του μιλώντας για «σύννεφα μπροστά στον ορίζοντα, τα οποία θα φέρουν βροχή», χωρίς όμως να διευκρινίσει τι εννοούσε.

μα τι λέει ο ανδρέας λαζάνης της εκκλησίας? πως τα μπλεκει έτσι? η οικονομική δυσχέρεια του λαού, τα δάνεια που δεν εξοφλούνται, οι καθηλωμένοι μισθοί, τα φροντιστήρια, το πετρέλαιο και φυσικά η καλοσύνη της εκκλησίας που συμπαραστέκεται σ'αυτόν τον ταλαιπωρημένο λαό. δεν ντρέπεται καθόλου ο χριστόδουλος? η εκκλησία με την απέραντη περιουσία που προέρχεται απ'τον λαό (βλέπε τουρκοκρατία) και οι μισθοί των της εκκλησίας που πληρώνονται απ'τους φόρους του ταλαιπωρημένου λαού και τολμά ο χριστόδουλος να ξεστομίσει ότι μόνο η εκκλησία συμπαραστέκεται στο λαό? το μόνο που τον νοιάζει είναι η εξουσία. at any cost. η οργανωμένη θρησκεία είναι οργανωμένο έγκλημα και ο χριστόδουλος το εκπροσωπεί επάξια. κι ας αφήσει τις αλληγορίες με τον καιρό. κοντός ψαλμός αλλελούια

2 Comments:

At 9:18 PM, Blogger Sakis Rizos said...

Αγαπητή pinky, καλά τα λες. Το ζητούμενο, όμως, είναι ότι δεν ανήκεις προφανώς στο...target group του Χριστόδουλου οπότε ό,τι και να λες εσύ ποσώς τον ενδιαφέρει. Εκτός, βέβαια, εάν αποφασίσει να απευθυνθεί σε νέα market segments πράγμα μάλλον απίθανο αφού η... "εταιρεία" μια χαρά πηγαίνει οικονομικώς χάρη στους non-customers μεν, φορολογούμενους δε. Αυτό κι αν είναι κερδοφόρο business model!

 
At 4:01 PM, Blogger Ανδρέας said...

"...η οργανωμένη θρησκεία είναι οργανωμένο έγκλημα..."
Πολύ καλή ατάκα αυτή. Θα την τιμήσω στο μέλλον.

 

Post a Comment

<< Home