pinky and the brain

12/13/2005

ακόμα και η αισθητική της ελλάδας απ'το κράτος έχει καθοριστεί!!!

διάβασα αυτό το άρθρο και τρελλάθηκα. άκου τώρα, ο συνδυασμός άσπρο/μπλε επιβλήθηκε απ'τον μεταξά για να υπάρχει τάξη και ομοιομορφία. και μέχρι σήμερα συνεχίζεται. και μ'αυτό τον τρόπο χάθηκαν τα χρώματα απ'τις κυκλάδες.

σ'αυτή τη χώρα τελικά όλα καθορίζονται απ'το κράτος. και κατά την άποψή μου το κράτος όλα τα καταστρέφει.

ακόμα κι αυτό το στερεότυπο άσπρο/μπλε των νησιών είναι αποτέλεσμα κάποιας κυβέρνησης που στη συνέχεια διαιωνίστηκε. μια disneyland (κακόγουστη) έχει φτιάξει το κράτος. αηδία.

4 Comments:

At 9:33 PM, Anonymous Anonymous said...

den exeis adiko.diavasa to arthro,omos sumfono kai me tis duo pleures.Eimai kata tou leykou alla kai mia endexomenh allagh, lambanontas uypopsin thn aisthitiki tou Ellhna sta xromata, fantazesai ti tha dhmiourgouse?
H kalyterh lysh,gia mena,to xroma me austhrh epopteia.Kai den enoo ta plastika xromata alla ta xromata pou ginontai me paradosiakh texnikh.

 
At 11:37 PM, Blogger S G said...

εμενα προσωπικα μαρεσει πολυ το χρωμα στις πολεις. Ειμαι λατρης του Αμστερνταμ και της Βαρκελωνης που ειναι ολο χρωμα. αλλα δεχομαι οτι καποιοι παραδοσιακοι οικισμοι μπορουν να εχουν καποια προτυπα. ΚΑΠΟΙΟΙ, οχι ολο το Αιγαιο.

Αλλα κατι που δεν ηξερα ειναι οτι ακομα και στην ευρυτερη Αθηνα οι κατασκευες περα απο καποιο μεγεθος πρεπει να περνανε απο Αρχιτεκτονικο Συμβουλιο! φιλη μου που δουλευε στην επεκταση της Ζημενς (στο Μαρουσι) ειπε οτι το ηλιθιο Συμβουλιο της απερριπτε σχεδια γιατι λεει ηταν "βαυαρικα και δεν ταιριαζουν στην αθηνα". Αν αναρωτιεστε γιατι ειναι τοσο βαρετη αρχιτεκτονικα η πολη, μαλλον βρηκα την απαντηση...

 
At 11:46 PM, Anonymous Anonymous said...

Ο Σηφουνάκης έχει δίκιο εν προκειμένω. Αυτό δεν είναι καθόλου ανατριχιαστικό για μένα. Αυτό είναι καθόλα δημοκρατικό.
Και σκέφτείτε πως ποτέ πριν δεν τον είχα συμπαθήσει αυτόν ποτέ καθόλου για κάτι...

 
At 9:44 AM, Blogger pinky and the brain said...

είναι ωραίο μια πόλη να έχει χρώμα, είναι ωραίο μια πόλη να έχει διαφορετική αρχιτεκτονική, είναι ωραίο μια πόλη να έχει άποψη. είναι απίστευτα βαρετό μια πόλη να έχει την ίδια αντιαισθητική άποψη που έχει η αθήνα. στην ευρώπη, εκτός απ'το άμστερνταμ και τη βαρκελώνη, μου αρέσει πολύ το βερολίνο και η κοπεγχάγη, ακριβώς επειδή έχουν το δικό τους χρώμα και τη δική τους άποψη αλλά με αισθητική.

όσον αφορά στο αιγαίο, δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι αν αφήναμε την οικοδόμηση στα χέρια του κάθε έλληνα πολίτη που χτίζει ότι θα ήταν κάτι ωραίο. ένα χυδαίο πράγμα θα ήταν.

απλώς μου κάνει εντύπωση ότι το κράτος επέβαλε μια αισθητική παντού. και όλοι πιστεύουν ότι αυτό το άσπρο/μπλε είναι "γνήσιο" και έχει γίνει πια το σύμβολο της χώρας. φοβερά βαρετό και φοβερά κιτς

 

Post a Comment

<< Home