pinky and the brain

3/01/2006

what a difference a month makes


two statements by ismail haniyah, hamas leader (whose charter calls to destroy Israel)

february 26, 2006:
"If Israel declares that it will give the Palestinian people a state and give them back all their rights, then we are ready to recognize them" (the Washington Post)

january 20, 2006:
"They have tried to pressure Hamas to abandon resistance and to abandon arms. They tried to pressure Hamas to abandon its strategic choice in Palestine, all of Palestine. They tried to pressure Hamas to recognize the legitimacy of the occupation. But they failed… We say Hamas will not change its constant principles." (Reuters)

wonder if the threats of cutting off the $$$$$ had anything to do with this

6 Comments:

At 12:32 PM, Blogger Αθήναιος said...

Τώρα μιλάω ελληνικά; Ας αρχίσω με ελληνικά.
Πιστεύω ότι πρόκειται για μια πιο διπλωματική διατύπωση μιας αδιάλλακτης θέσης αλλά κ αυτό καλό είναι για αρχή.
Ας μας κάνουν list αυτά που θεωρούν Palestinian Rights.To ακανθώδες είναι το Right to Return. Όσο δεν υπαναχωρούν σε αυτό, λύση δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί.
Πάντως δεν ξέρω τί έκταση θα παρουν τα sanctions. Νομίζω μικρή. Ο Εκφραστής του " κατεστημένου" ο Εκόνομιστ έγραφε την Παρασκευή ότι τα sanctions δεν είναι λύση...

Very telling... πού λέμε κ στο χωριό μου.

 
At 1:15 PM, Blogger pinky and the brain said...

αυτό που ζητάει η χαμάς είναι το ισραήλ να αναγνωρίσει το παλεστινιακό κράτος με βάση τα σύνορα του '67, να αφεθούν ελεύθεροι οι παλεστίνιοι φυλακισμένοι και να αναγνωρίσει το δικαίωμα των προσφύγων να επιστρέψουν στο ισραήλ.
ουσιαστικά θέλουν το ισραήλ να επιστρέψει στα σύνορα που είχε το '67 και το παλαιστινιακό κράτος να έχει πρωτεύουσα την ιερουσαλήμ.

φυσικά όσο επιμένουν στην επιστροφή των προσφύγων δεν γίνεται τίποτα. και ναι, έχεις δίκιο ότι είναι μάλλον μια διπλωματική διατύπωση της αδιάλλακτής τους θέσης. ίσως το γεγονός ότι ανοίγουν το παράθυρο της διαπραγμάτευσης βοηθήσει στο να βρεθεί στη χειρότερη περίπτωση μια ισορροπία, στην καλύτερη μια λύση

 
At 1:28 PM, Blogger Αθήναιος said...

Θέλω να πιστεύω ότι η εξουσία θα τους αρέσει κ ειδικά η μαύρη υπουργική Μερσεντές. Τους αρέσει δεν τους αρέσει, απο τη στιγμή που πήραν μέρος στις εκλογές θα μάθουν να παίζουν με τους κανόνες.

Η επιστροφή των προσφύγων με τους όρους που ζητούν αυτοί κ οι οποίοι είναι γελοίοι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν ποτέ δεκτοί.
Αν αποποιηθούν της απαίτησης, μπορεί κ να καταφέρουν να πάρουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα ή να περάσει η πόλη σε άλλο καθεστώς.

Η επιστροφή στα προ- του '67 σύνορα είναι ένα δίκαιο αίτημα.

 
At 2:13 PM, Blogger pinky and the brain said...

στα σύνορα του προ- του '67 δεν πιστεύω ότι το ισραήλ είναι έτοιμο να φτάσει. δεν πιστεύω ότι θα δεχθεί να επιστρέψει όλα τα golan heights και δεν πιστεύω ότι είναι έτοιμο να παραχωρήσει το ανατολικό ιερουσαλήμ. ίσως η χαμάς τα θέτει όλα αυτά γιατί ξέρει ότι το ισραήλ δεν θα δεχτεί και θα μπορεί να αποποιείται η χαμάς την ευθύνη των όποιων εξελίξεων στη συνέχεια.
πιστεύω ότι προς το παρόν, ότι είχε να δώσει το ισραήλ σε γη το έδωσε.

 
At 2:45 PM, Blogger Αθήναιος said...

Καλά σε αυτό διαφωνώ. Με τη Γάζα μόνον δεν γίνεται βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος κ χωρίς βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος δεν υπάρχει ειρήνη.
Στο μεταξύ σήμερα ο Μανδραβέλης γράφει γιαυτό το ζήτημα κ δίνει την ημερήσια δόση από ρεστα...
http://www.medium.gr/articles/114121587025059.shtml

 
At 11:49 PM, Blogger Sakis Rizos said...

wonder if the threats of cutting off the $$$$$ had anything to do with this

Money makes the world go round, and sex makes the earth move. :-)

 

Post a Comment

<< Home