pinky and the brain

4/26/2006

Ο σοσιαλισμός των ηλιθίων

5 Comments:

At 2:52 PM, Blogger Ανδρέας said...

Στην Ελλάδα η οπισθοδρόμηση υποδύεται την αριστερή ρητορική. Και η καταστροφή του τόπου διεκπεραιώνεται στο όνομα μιας αριστερής μπουρδολογίας, την οποία έχει υιοθετήσει ακόμη και η Δεξιά.

Ο Πρετεντέρης αρχίζει να μου γίνεται πάλι συμπαθής.

 
At 3:08 PM, Blogger des said...

καλά, κι'απ' τους αμερικάνους o άτιμος pretenderης;;
θα χει φαίνεται αναδουλειές ο σοσιαλισμός (οχι των ηλιθίων)

 
At 3:25 PM, Blogger pinky and the brain said...

σπασίκλα, την ίδια ακριβώς αντίδραση είχα κι εγώ στο ίδιο ακριβώς σημείο!

 
At 2:32 PM, Blogger Phantasmak said...

Ρε παιδί μου αυτά βλέπω και το τι φασαρίες γίνονται στο κέντρο και έχω πει ότι αν η Κντολίζα Ράις ερχόταν στο Λονδίνο θα μαζεύονταν μερικές χιλιάδες, θα κάναμε την πορεία μας σαν άνθρωποι και ούτε θα βγαίναν οι γνωστοί παπάρες να σπάσουν καταστήματα ούτε τίποτα. Και φυσικά αν βγαίναν αυτοί και σπάγαν τα μαγαζιά του κοσμάκη θα έπεφταν συλλήψεις με το κιλό.

 
At 11:42 AM, Blogger artfarted said...

Ο Γ. Πρετεντέρης είναι γνωστός sports fan και η γραφή και το λέγειν του είναι απολαυστικά, ανεξάρτητα από τις θέσεις που υποστηρίζει. ΟΜΩΣ στο πρόβλημα της ανεργίας μιλάει σαν γνήσιος απόγονος του Καιάφα.

Λακωνικά και λίγο υπεραπλουστευμένα θα πω ότι οι σύγχρονες οικονομίες είναι demand-driven. Δηλαδή στηρίζονται στις κατανάλωτικές δαπάνες. Χωρίς όμως ικανό επίπεδο αμοιβών, ταχύτατα αναπτύσεται μια πολυπλόκαμη στρέβλωση με τελικές τραγικές κοινωνικές συνέπειες (κοινωνία λαμόγιων όπου ευημερούν οι "λύκοι").
Από την άλλη, αυτά που λέει π.χ. το ΚΚΕ, για 1500 ευρώ κατώτατο μισθό είναι εξίσου ανόητα. Την επόμενη μέρα κι όλας, μαυραγορίτες και τραπεζίτες θα έχουν εκμηδενίσει τις όποιες "γενναίες" ονομαστικές αυξήσεις.

Και λοιπόν, ποιά είναι η μαγική φόρμουλα;

Εδώ έχουμε τους διδάκτορες του Harvard και τους καθηγητές του London School of Economics να μας φωτίσουν. Εγώ είμαι ένας φτωχός και άσχετος άνεργος!

 

Post a Comment

<< Home