pinky and the brain

9/01/2006

μια εικόνα τα λέει όλα



το 1947 στα ηνωμένα έθνα στην ψηφοφορία για την ίδρυση του κράτους του ισραήλ, 33 χώρες ψήφισαν υπέρ (πράσινο), 13 κατά (καφέ), 10 αποχή (κίτρινο) και 1 απών (ρωζ).

με εξαίρεση την κούβα, οι χώρες που ψήφισαν κατά την ίδρυση του κράτους του ισραήλ ξεκινάνε από την ελλάδα και επεκτείνονται στη μέση ανατολή μέχρι την ινδία (πιο συγκεκριμένα είναι η ελλάδα, το αφγανιστάν, η αίγυπτος, το ιράν, το ιράκ, ο λίβανος, η σ.αραβία, το πακιστάν, η συρία, η τουρκία, η ινδία και η yemen)

έχουν περάσει σχεδόν 60 χρόνια και είναι σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα

2 Comments:

At 9:37 AM, Blogger Αθήναιος said...

Μόνο που τότε η Ελλάδα είχε σοβαρό λόγο να καταψηφίσει την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ επειδή ο Νάσερ απείλησε την ελληνική κυβέρνηση με αντίποινα πάνω στην ελληνική κοινότητα της Αιγύπτου, αν αυτή υπερψήφιζε.

 
At 4:34 PM, Blogger Παπουτσάκης said...

οι Έλληνες και οι Εβραίοι διακατέχονται από το ίδιο ψώνιο. Μεγάλες ομάδες και από τις δυο πλευρές πιστεύουν ότι είναι "ο περιούσιος λαός". Έχω πολλούς φίλους Εβραίους, λόγω δουλειάς, και το ξέρω από πρώτο χέρι. Έχουν πολλά ψώνια και οι Εβραίοι και οι Έλληνες.
Πολλοί Εβραίοι θεωρούν ότι στον τομέα του "μεσιανισμού" τους ανταγωνίζονται οι έλληνες και μάλιστα επικίνδυνα.
Κάπως έτσι ξεκίνησε στα βάθη των αιώνων, ο αντισημιτισμός των Ελλήνων. Ο ανθελληνισμός των Εβραίων είναι περισσότερο.....υλιστικός(εμπόριο, χρήμα, μεσιανισμός...) ενώ ο αντισημιτισμός των Ελλήνων είναι περισσότερο φιλοσοφικός, θρησκευτικός και ιδεολογικός.

 

Post a Comment

<< Home