pinky and the brain

6/28/2005

προσοχή στο διάκενο

στο εσωτερικό της πόρτας του βαγονιού στο μετρό σ'ένα αυτοκόλλητο-προειδοποίηση έγραφε "προσοχή στο διάκενο"....και σκέφτηκα το πασοκ. αυτό ήταν σαν προειδοποίηση προς τον παπανδρέου προεκλογικά την οποία δεν έλαβε υπ'όψιν. δηλαδή, σκέφτηκα το "διάκενο" που υπάρχει μεταξύ των αντιλήψεων του γιώργου παπανδρέου και του στενού του κύκλου με το παραδοσιακό πασοκ. το τεράστιο "διάκενο" που υπάρχει ανάμεσα σε αυτά που πιστεύει ο γ.παπανδρέου και σ'αυτά που πιστεύει π.χ. ο πολυζογώπουλος. λόγω λοιπόν της διαφοράς απόψεων επί της ουσίας, το πασοκ τελικά έχει πέσει μέσα στο διάκενο γιατί πλέον είναι ξεκάθαρο ότι, με αφορμή τις πρόσφατες αναγγελίες της κυβέρνησης, η παράλυση του πασοκ και η ανικανότητά του να αντιδράσει, οφείλονται στο ότι άλλα πιστεύει ο αρχηγός και άλλα το κόμμα. όταν ο γ.παπανδρέου κάλεσε τον μάνο και τον ανδριανόπουλο προεκλογικά, πίστευα ότι ήταν ένα σαφές μήνυμα ότι ο γαπ όχι μόνο ήθελε να μετατρέψει το πασοκ σε ένα κόμμα φιλελεύθερο, κοινωνικά και οικονομικά, αλλά και ότι θα το έκανε. ίσως αυτό ήθελα και το πίστεψα αλλά το πίστεψα και ψήφισα τον γαπ. πίσω στο μετρό: το αυτοκόλλητο-προειδοποίηση έγραφε στα αγγλικά "please mind the GAP". ίσως αυτό ήταν η προεκλογική προειδοποίηση προς εμένα...

2 Comments:

At 10:43 PM, Blogger Roark said...

Και τα δύο κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα είναι πολυσυλλεκτικοί μηχανισμοί με ελάχιστο ενδιαφέρον για την ιδεολογική καθαρότητα (ή έστω συγγένεια). Όσο διαφέρει ο ΓΑΠ από τον Πολυζωγόπουλο, ή ο Ανδρουλάκης με τον Κουλούρη κτλ άλλο τόσο διαφέρει ο Ανδρεουλάκος με την Κουτσίκου πχ.

Αλλά και στις HΠΑ, το gap μεταξύ secular Republicans και christian Republicans είναι εξίσου βαθύ.

Για μένα η μόνη λύση για να καθαρίσει το τοπίο είναι η απλή αναλογική.

 
At 10:54 PM, Blogger pinky and the brain said...

προσωπικά θα προτιμούσα να ψήφιζα ανεξάρτητα τους βουλευτές από τον πρωθυπουργό. αυτό προφανώς είναι midsummer's night dream αλλά με ενοχλεί το σύστημα στην ελλάδα.

όσον αφορά στο gap που λες στην αμερική είναι εξίσου βαθύ αλλά δεν υπάρχει gap μεταξύ προέδρου και του κόμματος. υπάρχει ανάμεσα σε στελέχη. εδώ με τον GAP και το πασοκ υπάρχει τεράστιο χάσμα και τώρα πια πιστεύω ότι δεν ξέρει κι'αυτός που το πάει. καλή η συμμετοχική δημοκρατία αλλά προς το παρόν είναι χωρίς συμμετέχοντες.

για να καθαρίσει το τοπίο νομίζω ότι θέλει παραπάνω από απλη αναλογική. απαιτεί κι'απλή λογική

 

Post a Comment

<< Home