pinky and the brain

3/16/2006

ΠΑΜΕ & ΕΛ.ΑΣ: till death do us part

15 μαρτίου. συλλαλητήριο και πορεία του "παμε" από το σύνταγμα ως (φυσικά) την αμερικανική πρεσβεία.
ανεβαίνει η πορεία τη βασ. σοφίας. σταματάει μπροστά σε κτίριο με σκαλωσιές. γυρνάει όλη η πορεία και κοιτάζει το κτίριο γιατί βλέπουν 3-4 εργάτες πάνω στη σκαλωσιά. ντροπή κι αίσχος. δούλευαν μια τέτοια μέρα.
στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχει ανεξάρτητος χώρος, όλος τζαμαρία μπροστά.
βλέπουν οι προστάτες του λαού κόσμο μέσα. ορμάνε με οργή πάνω στη τζαμαρία. φωνάζουν: "γαμώ το σπίτι σας, ανοίξτε!" "που τους έχετε κρύψει τους μαλάκες;" κι άλλα τέτοια. διάφοροι οικοδόμοι του "παμε" αρχίζουν να τρέχουν και να πέφτουν πάνω στη τζαμένια πόρτα και να χτυπάνε με καδρόνια τη τζαμαρία για να τα φέρουν όλα κάτω για να βρούν τους απεργοσπάστες. αυτό κράτησε περίπου 5 λεπτά. η πορεία είχε σταματήσει και περίμενε. συγχρόνως, ανέβηκαν διάφοροι επιφωτισμένοι απεργοί πάνω στη σκαλωσιά και χτυπάγαν τα τζάμια. κάτι σε πογκρόμ. ευτηχώς η τζαμαρία δεν έπεσε (είχαμε βάλει καλά τζάμια γιατί μια άλλη φορά κάποιοι αναρχικοί την είχαν φέρει όλη τη τζαμαρία κάτω). ήταν αδύνατον να συνενοηθείς μαζί τους. ζήτησα απ'τον κόσμο της εταιρίας να φύγει από μια πίσω πόρτα. ο τρόμος όλων μας ήταν απερίγραπτος.

αφού είδαν και αποείδαν με τη γαμ****νη τζαμαρία που δέν έλεγε να πέσει, μπούκαραν στο κύριος κτίριο και σπρώχναν τον κόσμο και ρωτάγαν που έχουν κρύψει τους εργάτες. σε έναν όροφο βρήκαν τα εργαλεία τους και τα κλέψαν. ευτηχώς τους εργάτες τους είχαν κρύψει και δεν τους βρήκαν. ήταν και μετανάστες. θα τους σάπιζαν στο ξύλο αν τους βρίσκανε.

με το που ξεκίνησε όλο αυτό, πήρα την αστυνομία η οποία ήταν άφαντη. ήταν άφαντη ενώ γνώριζε ότι θα γίνει πορεία και γνωρίζει ότι πάντα γίνονται φασαρίες και συνήθως έχει ματ σε όλη τη βασ. σοφία. η ώρα μία παρά δέκα. δεν ήρθε. όταν ξαναπήρα την αστυνομία στις 1.25 (όπου είχε προχωρήσει η επανάσταση πια στην πρεσβεία) για να παραπονεθώ που δεν ήρθαν, έγινε οι ακόλουθοι συζήτηση:
- γιατί δεν έχει έρθει κανείς;
- έχουμε ειδοποιήσει κυρία μου, θα έρθουν.
- μα να έρθουν τώρα δεν έχει νόημα. γιατί δεν ήταν εδώ όταν χρειαζόταν;
- η αστυνομία δεν πετάει
- δηλαδή, η επίσημη θέση της αστυνομίας σε μια κλήση επείγουσα ότι μας έχουν επιτεθεί είναι ότι η αστυνομία δεν πετάει;
- όπως εσείς είχατε πρόβλημα μετακίνησης, έτσι και η αστυνομία
- μα δεν σας μίλησα για μετακίνηση. για προστασία από επίθεση σας μίλαγα.
- αν δεν σας αρέσει ο τρόπος που σας μιλάω, η συζήτησή μας καταγράφεται
- ο τρόπος σας δεν είναι το θέμα, αυτά που μου λέτε είναι το θέμα.
- δεν είστε η μόνη που έχετε πρόβλημα σήμερα
- ναι, αλλά δεν ήταν τυχαίο γεγονός. γνωρίζατε ότι θα γίνει πορεία. γνωρίζετε επίσης ότι πάντα γίνονται φασαρίες και τα τελευταία χρόνια έχετε πάντα αστυνομία να φυλάει. αυτή τη φορά γιατί το αγνοήσατε;
- εφόσον έχετε πρόβλημα κυρία μου ας προσλάβετε ιδιωτικό security. εμείς τι να σας κάνουμε;

στις 1.30, όταν πια είχε διαλυθεί η επανάσταση για να πάνε οι κουρασμένοι επαναστάτες να πιούνε κανά κρασάκι και να φάνε καμιά γαρδουμπίτσα, ήρθε και η αστυνομία να μας προστατέψει

4 Comments:

At 10:18 AM, Blogger Roark said...

Περίμενες από άχρηστους βολεμένους μπάτσους, με την γελοία γραφειοκρατική δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία τους, να κάτσουν να ασχοληθούν με τα προβλήματα που δημιουργούν οι επαναστάτες της πλάκας; Η ανικανότητα της αστυνομίας στην Ελλάδα είναι εξοργιστική (εκτός αν είναι για λαδώματα, παράνομες άδειες, "προστασία" μαγαζιών, λαθρεμπορίου κτλ).

 
At 11:02 AM, Blogger Ανδρέας said...

Αυτή η ιδιότυπη ασυλία που απολαμβάνει το ΠΑΜΕ είναι εξοργιστική. Να θυμίσω τις ιστορίες με την αλλαγή του ωραρίου όταν εμπόδιζαν τον κόσμο να μπει και να βγει από τα σουπερ μάρκετ.
Κι ενώ τα αδικήματα στα οποία υποπέφτουν είναι σκανδαλιστικά τερατώδη κανείς δεν κάνει τίποτα (αστυνομία, πολιτικοί, εισαγγελείς) από το φόβο προφανώς μη χαρακτηριστεί διώκτης τους ή "φασίστας" ή κι εγώ δεν ξέρω τι. Εκεί έχει φτάσει η μαλακία μας. Είναι μια κατάσταση φυσικά την οποία οι τραμπούκοι του ΠΑΜΕ εκμεταλεύονται στο έπακρο.
Η ανικανότητα των αστυνομικών είναι το κερασάκι στην τούρτα. Το πρόβλημα είναι σε μεγάλο βαθμό πολιτικό.

 
At 9:31 PM, Blogger S G said...

υπαρχει λυση: βιντεοσκοπηση και μια καλη μηνυση. Αν δεν μπορεις να βρεις τα ατομα, μηνυεις την ηγεσια της πορειας που ηταν ηθικοι αυτουργοι...

ελεος πια, πρεπει να μαθουν αυτα τα ζωα να σεβονται τον κοπο των αλλων!!

 
At 1:50 PM, Blogger Roark said...

The only power of a mob, as against an individual, is greater muscular strength -- i.e., plain, brute physical force. The attempt to solve social problems by means of physical force is what a civilized society is established to prevent. The advocates of mass civil disobedience admit that their purpose is intimidation. A society that tolerates intimidation as a means of settling disputes -- the physical intimidation of some men or groups by others -- loses its moral right to exist as a social system, and its collapse does not take long to follow.
-Ayn Rand

 

Post a Comment

<< Home