pinky and the brain

9/14/2005

zombie cosmetics

from the guardian, tuesday, sept. 13:

a chinese cosmetics company is using skin harvested from the corpses of executed convicts to develop beauty products for sale in europe, an investigation by the guardian has discovered

αυτό είναι το link:
http://www.guardian.co.uk/china/story/0%2C7369%2C1568622%2C00.html

δεν φτάνει που τρώνε σκυλιά, δεν φτάνει που απειλούν τον κόσμο όλο με τις μαλακίες που έχουν κάνει με τη γρίπη των πουλερικών, τώρα έχουμε κι'αυτό. είναι ανεκδιήγητοι αυτοί οι κινέζοι και καλά τα φτηνά τους προϊόντα, καλή και η μεγάλη τους αγορά... άνθρωποι πότε θα γίνουν?

17 Comments:

At 12:14 AM, Blogger e-Lawyer said...

Ναι ναι τέτοια λέγε... Να δω ποιος θα σε σώσει όταν θα έρθουν κανονικά.

 
At 7:52 AM, Blogger pinky and the brain said...

e-laywer, αν δεν έχω πεθάνει εξ αιτίας του bird flu ή του swine flu και αν δεν έχω πεθάνει από μετάδοση ασθένειας μέσω ανθρωπινου κολλαγόνου στα καλλυντικά μου, τότε, όταν έρθουν οι κινέζοι, η θανατική ποινή με περιμένει (όπου η σφαίρα θα χρεωθεί στην οικογένειά μου) και στη συνέχεια θα γίνω κι εγώ luscious lips κάποιας άλλης... that's better than burning in hell :)

εν ολίγοις, κανείς δεν θα με σώσει είτε έρθουν είτε όχι

 
At 9:50 AM, Blogger Ανδρέας said...

@e-lawyer
Τι ακριβώς εννοείς όταν λές "όταν θα έρθουν κανονικά"; Ποιοι θα έρθουν, πως θα έρθουν και γιατί θα έρθουν;

 
At 11:28 AM, Blogger Thrass said...

Εντάξει, νομίζω ότι το παρακάνουμε (κι εγώ πολλές φορές) με τις γενικεύσεις για τους Κινέζους. Μιλάμε για τόσα δις κόσμο, υπάρχουν οι έτσι, υπάρχουν κι οι αλλιώς. Κι έχω γνωρίσει στο εξωτερικό μερικούς που είναι φοβερά άτομα/μηχανικοί/καλαμπουρτζήδες κλπ*.

Από την άλλη κι εγώ απορώ για τα μέτρα που έχει λάβει ο υπόλοιπος κόσμος για την υποδοχή των Κινέζων (άνοιγμα συνόρων). Δεν είμαι σίγουρος δηλαδή αν έχουν παρθεί μέτρα, ώστε να κρατηθούν οι ισορροπίες.

*on a lighter note, αρέσουμε πολύ και στις γυναίκες τους.

 
At 2:29 PM, Blogger pinky and the brain said...

"Εντάξει, νομίζω ότι το παρακάνουμε (κι εγώ πολλές φορές) με τις γενικεύσεις για τους Κινέζους." νομίζω ότι δεν το παρακάνουμε. δεν τρώνε σκυλιά? έχουν ολόκληρα εργοστάσια που τα εκτρέφουν και πωλούνται σε αεροστεγές συσκευασίες στα s/m. ζούνε με τα ζώα τους, τους ταϊζουν αντιβιωτικά και ως εκ τούτου έχουν φέρει στον κόσμο το avian flu και το swine flu, δύο φαινόμενα που απειλούν άμεσα τη ζωή μας. χρησιμοποιούν στοιχεία από νεκρούς για να τα βάλουν σε κολλαγόνα κλπ, το οποίο και πάλι μπορεί να μας θέσει σε κίνδυνο γιατί είναι ένας τρόπος να εξαπλωθεί κάποια ασθένεια. δεν κοιτάω την ηθική του πλευρά. γενικώς υπάρχει και η υγεία μας την οποία οι κινέζοι έχουν με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο αποφασίσει ότι έχουν το δικαίωμα να απειλήσουν. όσο για τα σκυλία που τρώνε, αυτό μου φαίνεται απλώς disgusting

 
At 7:23 PM, Blogger Phantasmak said...

Ζω με πέντε τέτοιους (πριν ήταν 4). Να τους ρωτήσω και να μεταφέρω την άποψή τους; :P

Θα μάθω Μανδαρινά στο τέλος και μόνο που τ' ακουω σπίτι συνέχεια.

 
At 8:19 PM, Blogger pinky and the brain said...

έχουν και το βιβλίο 101 ways to wok the dog? :)

 
At 10:53 PM, Blogger Phantasmak said...

Σήμερα: Κάτι μου πρόσφερε ο ένας να φάω. Δοκίμασα ένα κομμάτι. Δεν κατάλαβα τι ήταν, αλλά δε μου άρεσε. Ήταν σα λαστιχένιο.

Αυτός μου είπε ότι του το έστειλαν από την Κίνα. Ισχυρίστηκε ότι δεν είναι κρέας σκύλου... να δουμε.

 
At 1:15 AM, Blogger Αταίριαστος said...

Pinky, καλά όλα τα άλλα αλλά πού το κακό στο ότι τρώνε σκυλιά; Αλλού τρώνε άλογα, αλλού βατράχια κλο. Για έναν Ινδό θα φαινόταν απαράδεκτο το ότι εμείς τρώμε μοσχάρι. Εσένα σου φαίνεται disgusting επομένως μην το τρως. Και σε μένα παρομοίως γι' αυτό το... αποφεύγω. Πώς όμως κατακρίνεις κάποιους (=ένα λαό) για μία πολιτισμική τους συνήθεια;

 
At 8:57 AM, Blogger pinky and the brain said...

που το κακό στο ότι τρώνε σκυλιά?! οι ινδοί δεν τρώνε αγελάδες γιατί είναι "άγιο" ζώο. το σκυλί ουδέποτε υπήρξε ζώο για τροφή, είναι domesticated animal. αλλά δεν είναι μόνο αυτό. έχεις ασχοληθεί καθόλου με το τι κάνουν οι κινέζοι με τα σκυλιά? μάλλον όχι. anyway, το να τρως σκύλο είναι απαράδεκτο, και ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται στα σκυλιά είναι απαράδεκτος. αλλά και πάλι όλα να τα περιμένεις από τους κινέζους. δεν συμπεριφέρονται και πολύ καλύτερα στους ανθρώπους.

 
At 12:06 AM, Blogger Αταίριαστος said...

"το σκυλί ουδέποτε υπήρξε ζώο για τροφή, είναι domesticated animal"
Μπορεί να μην υπήρξε σε εμάς αλλά απ' ό,τι φαίνεται υπήρξε στην Κίνα τουλάχιστον.
"έχεις ασχοληθεί καθόλου με το τι κάνουν οι κινέζοι με τα σκυλιά? μάλλον όχι. "
Σίγουρα όχι αλλά δεν πιστεύω να ξεπερνούν τους 'Ελληνες που μπορεί να μην τα τρώνε αλλά κατά τ' άλλα...
"anyway, το να τρως σκύλο είναι απαράδεκτο"
Απαράδεκτο για μας που δεν περιλαμβάνεται στις πολιτισμικές μας συνήθειες. Για κάποιους άλλους δεν είναι περισσότερο απαράδεκτο από το να τρως κοτόπουλο. Αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις. Κι είναι άτοπο να κατηγορείς έναν ολόκληρο λαό επειδή πολύ απλά οι συνήθειές του δεν ταιριάζουν με τις δικές μας.

 
At 9:32 AM, Blogger pinky and the brain said...

"Απαράδεκτο για μας που δεν περιλαμβάνεται στις πολιτισμικές μας συνήθειες." το ότι κάτι δεν περιλαμβάνεται στις πολιτισμικές μας συνήθειες δεν το κάνει ούτε καλό ούτε κακό. το κάνει μόνο διαφορετικό. στην περίπτωση των κινέζων, πριν γράφεις ότι γράφεις και πριν με κατηγορείς ότι δεν καταλαβαίνω, ασχολήσου λίγο με το θέμα και μετά το συζητάς με τόση βεβαιότητα. και ναι, θα κατηγορήσω έναν ολόκληρο λαό για τις συνήθειές του είτε είναι σαν τις δικές μας είτε όχι, αρκεί αυτές οι συνήθειες να είναι απαράδεκτες. και btw, το γεγονός ότι οι έλληνες είναι κάφροι όσον αφορά στα σκυλιά δεν απαλλάσσει τους κινέζους απ'τη δική τους αποτρόπαια συμπεριφορά

 
At 12:00 AM, Blogger Αταίριαστος said...

Δηλαδή, αν οι Κινέζοι υιοθετήσουν σωστούς τρόπους σφαγής (;) των σκύλων δεν έχετε κανένα άλλο πρόβλημα... Σωστά;

 
At 8:08 AM, Blogger pinky and the brain said...

τεράστιο λάθος. δεν μιλάει κανείς για τη σφαγή των σκυλιών και μόνο. μιλάω για έναν πολιτισμό ο οποίος χαρακτηρίζεται από κτηνωδία και κάλο στον εγκέφαλο. τέλος. το πως συμπεριφέρονται στα σκυλιά είναι ένα από τα χιλιάδες θέματα. έχεις κολλήσει στη θεωρία ότι πρέπει να σεβόμαστε το "διαφορετικό" ενός άλλου πολιτισμού και δεν βλέπεις ότι το "διαφορετικό" μπορεί να είναι και κτηνωδία. σέβομαι τη διαφορετικότητα αλλά δε σέβομαι αποτρόπαιες πράξεις. για να το τραβήξουμε στα άκρα, οι καννίβαλοι δεν κάνουν και τίποτα κακό, έτσι δεν είναι? επειδή εμείς δεν τρώμε ανθρώπινο κρέας, αυτοί γιατί να μην τρώνε, σωστά? γιατί να μη κλειδώνουν ανθρώπους σε κλουβιά που δεν χωράνε, γιατί να μη τους μεγαλώνουν σε ψυγεία για να γίνει η τρίχα τους πιο πυκνοί και καλύτερη για γούνα?
η ανοχή στη διαφορετικότητα είναι στις μέρες μας αρετή. η ανοχή στη κτηνωδία είναι απλώς μαλακία.

 
At 11:09 PM, Blogger Αταίριαστος said...

Φυσικά και δεν κάνουν τίποτα κακό οι κανίβαλοι σύμφωνα με το δικό τους σύστημα αξιών. Θα χαρακτήριζα κτήνος ένα συμπατριώτη μου που θα έτρωγε άνθρωπο όχι όμως ένα μέλος φυλής κανιβάλων.
Αρκετά όμως με την "σκυλοκουβέντα". Αποχωρώ τονίζοντας απλά ότι -κατά τη γνώμη μου- όταν κρίνουμε ένα πολιτισμό είναι λάθος να χρησιμοποιούμε ως κριτήριο το σύστημα αξιών του τόπου μας ή της εποχής μας. Διαφορετικά πρέπει να χαρακτηρίσουμε μεγάλα καθάρματα τους αρχαίους Έλληνες (για την παιδεραστία και τη δουλεία).
Αυτά και τέλος. Ως ιδιοκτήτρια του blog σου ανήκει η τελευταία κουβέντα.

 
At 2:27 PM, Blogger pinky and the brain said...

"όταν κρίνουμε ένα πολιτισμό είναι λάθος να χρησιμοποιούμε ως κριτήριο το σύστημα αξιών του τόπου μας ή της εποχής μας" τότε πως θα τους κρίνουμε? για να κριθεί κάτι ή κάποιος, θα κριθεί με το αξιακό σύστημα που έχουμε, αλλιώς δεν θα κρίνουμε τίποτα και όλα θα είναι super groovy και ας φέρονται απαράδεκτα στα σκυλιά στην κίνα, ας λιθοβολούν γυναίκες μέχρι θανάτου στη νιγηρία, ας βιάζουν γυναίκες ελεύθερα στο πακιστάν, και ας πηδάνε παιδάκια στη ταϊλάνδη. δεν νομίζω!
"Διαφορετικά πρέπει να χαρακτηρίσουμε μεγάλα καθάρματα τους αρχαίους Έλληνες (για την παιδεραστία και τη δουλεία)" οι αρχαίοι έχουν υπερεκτιμηθεί δυστηχώς. καλή η γεωμετρία και η αρχαία τραγωδία αλλά οι ίδιοι ήταν καθάρματα
"Ως ιδιοκτήτρια του blog σου ανήκει η τελευταία κουβέντα" το blog υπάρχει για ανταλλαγή απόψεων όχι για να έχω τη τελευταία κουβέντα οπότε feel free να γράψεις ότι και όποτε θέλεις!

 
At 12:31 AM, Blogger Ανδρέας said...

Οι αρχαίοι Έλληνες καθάρματα και υπερεκτιμημένοι μαλάκες;

Πριν το σχολιάσω αυτό θα ήθελα μια ...ανάλυση. Αξίζει σαφώς και ένα post μια τέτοια άποψη.

 

Post a Comment

<< Home