pinky and the brain

1/16/2006

απαράδεκτη δημοσιογραφία

διάβαζα χθες το "θέμα" (15.1.06). στην πίσω σελίδα των οικονομικών σελίδων "business stories", στην ολοσέλιδη στήλη "curriculum vitae" έχει άρθρο με τίτλο "πως τον νίκησε κατά κράτος ένας ιταλός φούρναρης". το άρθρο αναφέρεται στα mcdonald's και πως αναγκάστηκαν τα mcdonalds να κλείσουν το κατ/μα τους σε μια πόλη της νότιας σικελίας γιατί τους πήρε την πελατία ένας φούρναρης. καλά μέχρι εδώ.

στο άρθρο βρίσκει κανείς αναφορές στον charlie bell όπως: "ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της mcdonald's corp, κ.τσάρλι μπελ είναι ο άνθρωπος που εδώ και περίπου 18 μήνες έχει αναλάβει τα ηνία...". "ο κ.μπελ πάντως, χαίρει της εμπιστοσύσνης των επενδυτών και μετόχων της mcdonald's...το ερώτημα όμως είναι μέχρι πότε θα απολαμβάνει αυτής της ασυλίας."

κάποιος πρέπει να πει στον αρθογράφο ότι ο charlie bell πέθανε ακριβώς πριν 1 χρόνο

ο charlie bell ήταν μόλις 43 ετών όταν ανέλαβε τα mcdonald's και μετά από ένα χρόνο πέθανε. ο bell έγινε ceo μετά τον αιφνίδιο θάνατο του jim cantalupo.

αναγνωρίζω ότι το "θέμα" δεν είναι το harvard business review. αλλά ότι είναι science fiction και μας πάει πίσω στο χρόνο δεν το φαντάστηκα

1 Comments:

At 11:01 AM, Blogger Μαύρος Γάτος said...

Πολύ σωστή επισήμανση, και δεν έχει τόση σημασία η λεπτομέρεια, λάθη όλοι κάνουμε, αλλά το τι αυτό δείχνει για την προχειρότητα του δημοσιογράφου. Γιατί μεθαύριο, όπως αψήφιστα προφανώς αντέγραψε στο πόδι από κάπου τα περί charlie bell, έτσι θα αντιγράψει και κάποιες λοιδωρίες, και κάποιες εσφαλμένες και επιβλαβείς πληροφορίες...

Ας μην πέσουμε όμως να τον φάμε τον άνθρωπο, γιατί μπορεί να ήταν και μια απλή παραδρομή, και κατά τα άλλα να είναι αξιόλογος δημοσιογράφος (δεν ξέρω ούτε με νοιάζει ποιός είναι). Άλλο θέλω να τονίσω, γιατί άραγε να πεθαίνουν σαν τις μύγες οι CEO της McDo?

 

Post a Comment

<< Home