pinky and the brain

2/07/2006

απορία

γιατί όποτε συμβαίνει το οτιδήποτε στην ελλάδα ζητείται είτε η επέμβαση του κράτους είτε η επέμβαση του εισαγγελέα;

6 Comments:

At 12:57 PM, Blogger Ανδρέας said...

Είναι ρητορικό το ερώτημα ή θές πράγματι απάντηση;

 
At 1:17 PM, Blogger pinky and the brain said...

any ideas?

 
At 1:37 PM, Blogger Ανδρέας said...

Η δικιά μου απάντηση (χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος) είναι πως δεν έχουμε ενηλικιωθεί ακόμα. Πολιτικά, οι Έλληνες, είναι σαν τα μικρά παιδιά με το κράτος να παίζει το ρόλο του μπαμπά και της μαμάς.
Για ότι μας πάει στραβά καταφεύγουμε στο κράτος. Οι ίδιοι φυσικά δε φροντίσαμε προηγουμένως να έχουμε εναλλάκτικές λύσεις όταν τα πράγματα δε έρχονται όπως τα θέλουμε. Συμβαίνει ένα αναπάντεχο κακό; Το κράτος πρέπει να είναι εκεί για να μας υπερασπιστεί ή να μας προστατέψει. Το να αναλάβουμε μόνοι μας πρωτοβουλία είναι αδιανόητο.
Αν το καλοσκεφτείς είναι λογικό. Είναι πιο ωραία να σε φροντίζουν από το να φροντίζεις μόνο σου τον εαυτό σου όπως θα έκανε ένας σωστός ενήλικας. Η νοοτροπία αυτή ενισχύεται από την υπερβολικά μεγάλη ισχύ και δυναμική που απέκτησαν τα σοσιαλιστικά και αριστερίστικα κινήματα στην Ελλάδα. Ισχύ που απέκτησαν όχι άδικα μια και βασικές ελευθερίες καταπατήθηκαν κατ'εξακολούθησηση στο παρελθόν, κυρίως από δεξιές και συντηρητικές κυβερνήσεις (μιλάω για πριν τη μεταπολίτευση).
Μετά τη μεταπολίτευση, και αφού αποκτήσαμε επιτέλους στοιχειώδη δημοκρατία και ελευθερία, δεν έχουμε μάθει ακόμη πως να τη διαχειριστούμε.

 
At 9:59 PM, Blogger libertarian said...

To Kratos e;inai o 8eos twn ellhnwn ;-) Statolatry!

 
At 11:42 PM, Blogger pinky and the brain said...

statolatry!!!! hope you don't mind if i borrow it

 
At 3:49 PM, Blogger Ανδρέας said...

Και στα ελληνικά:
κρατολαγνεία

 

Post a Comment

<< Home