pinky and the brain

9/07/2006

some things never cease to amaze me

"...στα Θρησκευτικά, στο βιβλίο της ΣΤ' Δημοτικού εισάγεται για πρώτη φορά ένα κεφάλαιο που είναι αφιερωμένο στους ετερόδοξους και αλλόθρησκους. Ειδικότερα, στη σελίδα 104 οι μαθητές θα μάθουν για τη λατρεία των εβραίων στη συναγωγή το Σάββατο και στη συνέχεια για την προσευχή των μουσουλμάνων στο τζαμί την Παρασκευή."
η διδασκαλία των θρησκευτικών στο σχολείο δεν είναι απαραιτήτως κακό. κακό είναι η διδασκαλία μόνο μιας θρησκείας το οποίο καταλήγει να είναι προσηλυτισμός.
είναι απίστευτο ότι το 2006 αποφασίστηκε το παραπάνω. είναι δε απίστευτο ότι αφιερώνεται μόνο ένα κεφάλαιο στο μάθημα "θρησκευτικών" για άλλες θρησκείες.
όλο αυτό είναι σαν να διαβάζει κανείς ειδήσεις από το ιράν

in.gr

2 Comments:

At 2:40 PM, Blogger Unknown said...

Να σημειωθεί βέβαια ότι ΟΛΕΣ οι θρησκείες διδάσκονται στο λύκειο, εδώ κα πάνω από 15ετία (δεν είμαι ενήμερος πότε ακριβώς ξεκίνησαν).

Το δημοτικό βέβαια που έχει ως στόχο την ένταξη στην ελληνική κοινωνία και όχι τις γνώσεις, δεν έχει κάποιο λόγο, ούτε η διδασκαλία άλλων θρησκειών εξυπηρετεί τους στόχους του.

Αντιθέτως, το γεγονός ότι ΟΛΕΣ οι θρησκείες ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ εξίσου υποδεικνύει πως το ελληνικό σχολειό δεν κάνει προσηλυτισμό. Τώρα αν τα παιδάκια έχουν ξεχάσει ποιός ο πραγματικός στόχος του σχολείου και δεν ασχολούνται με τα θρησκευτικά στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, τότε φταίνε τα παιδάκια και όχι το σχολείο

Φυσικά δεν ξέρω επίσης ακριβώς ποιό είναι το πρόβλημα με το Ιράν και πόσος "προσηλυτισμός" σε "άλλες νοοτροπίες" γίνεται από τα μέσα και όχι από το σχολείο....

 
At 3:25 AM, Blogger libertarian said...

ε όχι και πάνω από 15ετία, εμείς μάθαμε για άλλες θρησκείες μονάχα στην δευτέρα λυκείου αν δεν κάνω λάθος. Δεν διδάσκονται όλες η θρησκείες εξίσου, από το δημοτικό μέχρι το λύκειο κάθε χρόνο μας τριβελίζουν το μυαλό με τον αβραάμ, τον αβεσαλόμ και δεν ξέρω και εγώ ποιόν άλλο. Είναι κανονικότατος προσηλυτισμός, το ελληνικό σχολίο είναι for the base που λένε και οι έλληνες φοιτητές του UK... για τα μπάζα. Δεν ξέρουν στο υπουργείο ότι γι' αυτόν τον λόγο υπάρχει το κατηχητικό; Δεν πατάει κανείς και μας το έφεραν στο σχολείο; Δεν πήγε ο μωάμεθ στο βουνό , ήρθε το βουνό στον μωάμεθ.

 

Post a Comment

<< Home