ο δρόμος είχε τη δικιά του ιστορία....
πριν λίγες μέρες, έξω από το σπίτι μου και το γκαράζ μου, είχε κρεμάσει ο Δ.Αθηναίων, δ/νση οδοποιίας κόκκινες πλαστικές κορδέλες και σημειωματάκια ότι για 1 1/2 μήνα θα φτιάχνουν το δρόμο να τον κάνουν αντιολησθητικό (ή κάτι τέτοιο) και συνεπώς να μην παρκάρει κανείς. για 1 1/2 μήνα!!! ΔΕΝ ειδοποιούν "σταδιακά", δηλ., όπως προχωράνε. όχι βέβαια. το κάνουν για όλο το δρόμο (αρκετά τετράγωνα) για να μη προβληματιστούν οι ίδιοι και να έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους αν σου χαλάσουν το αυτοκίνητό σου στην πορεία των εργασιών.
ξεκινάνε προχθές, σκάβουν το κομμάτι έξω από το πάρκινγκ μου το αφήνουν έτσι σκαμμένο και τώρα είναι άφαντοι. εν ολίγοις, δεν μπορώ να βάλω το αυτοκίνητο στο γκαράζ μου και ούτε ξέρω πότε θα μπορώ. και αυτή η σκέψη παίρνει το δρόμο της:
εγώ με τους φόρους μου πληρώνω αυτούς τους γελοίους να κάνουν δουλειά και την κάνουν όπως θέλουν, όποτε θέλουν, με όποιους όρους αποφασίσουν εκείνη τη στιγμή, και το χειρότερο όλων είναι ότι δεν είναι και υπόλογοι σε κανέναν!!!!!!!!!
φτάνει πια αυτή η κοροϊδία. στον ιδιωτικό τομέα αν ο πελάτης/καταναλωτής/κλπ σε πληρώσει και εσύ δεν τηρήσεις να παραδώσεις αυτό που του έχεις υποσχεθεί, τον έχασες τον πελάτη και μπορεί και τη δουλειά σου. γιατί εδώ δεν ισχύει αυτό;
αντί όλοι αυτοί οι αργόσχολοι να πορεύονται για την κάθε αντιαμερικάνικη ανοησία που τους έρχετε στο μυαλό ή για "δικαιώματα" που δεν δικαιούνται, γιατί δεν στρώνονται στη δουλειά; μήπως ήρθε η ώρα να μας χάσει το κράτος από πελάτες και όλοι μαζί να σταματήσουμε να πληρώνουμε φόρους, φόρους για να ξήνονται άλλοι και να με κοροϊδεύουν κατάμουτρα; μήπως ήρθε η ώρα να πάρω το δρόμο προς το υπουργείο οικονμικών και να απαιτήσω τα λεφτά μου πίσω για υπηρεσίες που πληρώνω και δεν λαμβάνω;
και δεν μπορώ να ακούω άλλο ότι ο καραμανλής θα κάνει τομές και ότι ο γαπ είναι κατά του κρατικισμού. όπως λένε και στην πατρίδα μου: why don't they put their money where their mouth is... κι'ας κάνουν όλοι αυτοί κάτι.
2 Comments:
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι στην χώρα μας από τις χειρότρες μορφές του κρατισμού και μια απόδειξη πόσο μπορούμε να διαλύουμε πετυχημένους αλλού θεσμούς.
Μικροί τοπικοί δικτατορίσκοι τις περισσότρες φορές συμπεριφέρονται λες και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Τελευταίο παράδειγμα ο δήμαρχος Λιοσίων που νομίζει ότι μπορεί να εκβιάζει 4εκ κατοίκους το Λεκανοπεδίου κλείνοντας την χωματερή.
Κάθε εξουσία που μεταβιβάζεται στην τοπική αυτοδιοίκηση γίνεται αφορμή για ένα ανεξέγκτο όργιο διαθφοράς (χαρακτηριστικό οι άδειες των νυχτερινών κέντρων).
Ζητούν συνεχώς αρμοδιότητες και χρήματα αλλά δεν αναγνωρίζουν ποτέ καμία ευθύνη. Πάντα κρύβονται ανάμεσα στο δαιδαλώδες γραφειοκρατικό πλέγμα σχέσης της κεντρικής εξουσίας με την Τοπική Αυτποδιοίκηση για να αποφύγουν τις ευθύνες τους.
Εκεί έχει εκκολαφθεί ένα ακόμα χειρότερο είδος δημοσίου υπαλλήλου: ο δημοτικός υπάλληλος. Παντελώς αδιάφορος για την δουλειά του, ασχολείται σοβαρά μόνο ένα μην πριν τις δημοτικές εκλογές όταν τον έχει ανάγκη ο δήμαρχος που το έκανε το ρουσφέτι.
Παντελώς αδιάφορος για τους συμπολίτες του δεν διστάζει να τους χρησιμοποιήσει ως ομήρους (αφήνοντας τα σκουπίδια να μαζεύονται για βδομάδες καμιά φορά και θέτοντας των δημόσια υγεία σε κίνδυνο) πορκειμένου να πετύχει τα "δίκαιά" του (πχ να αποκτήσει την πολυπόθητη μονιμότητα).
σήμερα έλεγα σε κάποιον για τα λιόσια και πόσο απαράδεκτη είναι η τοπική αυτοδιοίκηση εκεί. πάω στοίχημα ότι υπήρχε η χωματερή, χτίσαν τα σπίτια και μετά τσαμπουκαλεύονται. τώρα ο δήμαρχος κάνει τον μάγκα.
γενικώς, επειδή σπάνια υπάρχουν κάποιες "επιπτώσεις" για τις ανοησίες που κάνει ο καθένας, το σύστημα με αυτόν τον τρόπο απλώς διονίζει την τρέλλα, την αυθαίρετη συμπεριφορά και την ασυδωσία. εγώ αν δεν κάνω καλά τη δουλειά μου θα την χάσω. ο δημόσιος υπάλληλος αν δεν την κάνει καλά, who cares? άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ξαφνικά μετά από χρόνια το κράτος/τοπ. αυτοδ. αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να κατεδαφίσει αυθαίρετα. αλλού τα νομιμοποιεί. τι μπάχαλο είναι αυτό; αντί να τα ξηλώνει πριν χτιστούν, ή τα κατεδαφίζει χρόνια μετά ή τα νομιμοποιεί. ειλικρινά, υπάρχουν τόσα πράγματα που δεν καταλαβαίνω εδώ. το μόνο που καταλαβαίνω τελικά είναι ότι στην ελλάδα κράτος δεν υπάρχει. υπάρχουν μόνο δημόσιοι/δημοτικοί υπάλληλοι όπου ο καθένας ορίζει και καθορίζει τη δική του agenda.
Post a Comment
<< Home