pinky and the brain

6/08/2005

οι ερμηνείες του αλαβάνου

στην (ηλεκτρονική) εφημερίδα "χρηματιστηριο" διαβάζω:
"Ως άρνηση στη νεοφιλελεύθερη και φιλοατλαντική Συνθήκη και όχι ως εθνική περιχαράκωση, ερμήνευσε το "όχι" των Γάλλων και των Ολλανδών στα πρόσφατα δημοψηφίσματα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος και εκτίμησε πως το αποτέλεσμα θα "σπρώξει" την Ευρώπη προς τα Αριστερά..."

ο κ.αλαβάνος λοιπόν ερμήνευσε με δική του πρωτοβουλία - αγνοώντας πλήρως τις έρευνες επί ερευνών και τις μελέτες επί μελετών - οι οποίες προέρχονται από τη γαλλία και όλες συμφωνούν σε ένα πράγμα: το όχι της γαλλίας οφείλεται προτίστως και αναμφίβολα στα εσωτερικά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γάλλοι. το ενδεχόμενο μιας πιο ενωμένης ευρώπης απλώς εντείνει αυτό το συναίσθημα. το όχι των γάλλων ήταν ένα όχι στη σημερινή τους κατάσταση και στους πολιτικούς της χώρας. ήταν μια έκφραση του θυμού που έχουν με την πολιτική της χώρας. αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει και ένα γνήσιο όχι ως προς το "σύνταγμα της ευρώπης" και για ότι αυτό θα επιφέρει. αλλά καλό θα ήταν στις ερμηνείες του ο κ.αλαβάνος να λαμβάνει υπ'όψιν του και τα facts και τι πραγματικά λέει π.χ. ο γαλλικός λαός. εκτός αν κ.αλαβάνος είναι της σχολής του πίστευε και μη ερεύνα...

2 Comments:

At 3:06 PM, Blogger Roark said...

Με τέτοια αστεία αφοριστική σκέψη περιμένει να το πάρει κανείς ποτέ στα σοβαρά;

Αυτοεγκλωβισμένοι στην μίζερη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, οι τύποι απλά λένε αυτά που θέλει να ακούει μια μειοψηφία γραφικών φανατικών.

 
At 6:44 PM, Blogger S G said...

ασχετο, αλλα ποια εφημεριδα ειναι αυτη?
Λεει τιποτα? Αν ναι, για δωσε συνδεση :-) (ειναι αυτο που λενε word of mouth)

 

Post a Comment

<< Home