pinky and the brain

6/06/2005

what's mine is mine and what's yours...we can share

στη σημερινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ ήταν ξεκάθαρη: εμείς χύνουμε το αίμα μας για τη ΔΕΗ, εμείς με την εργασία μας και τον ιδρώτα μας έχουμε κάνει τη ΔΕΗ αυτό που είναι (?) και εμείς θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην αύξηση, ακόμα και στο διπλασιασμό, των κερδών της ΔΕΗ. ΑΛΛΑ (there's always an ΑΛΛΑ), για να το κάνουμε αυτό θέλουμε συμμετοχή στα κέρδη. έτσι απλά. εγώ ξέρω όταν είναι να συμμετάσχεις στα κέρδη, δουλεύεις με στόχους, προσωπικούς στόχους, στόχοι που ετησίως αναπροσαρμόζονται (προς τα πάνω) και των οποίων η επίτευξη απαιτεί δουλειά, δουλειά, δουλειά. στόχοι που αναπτύσσουν την εταιρία κάθε χρόνο over and above την περυσινή χρονία. αν η ΓΕΝΟΠ is up to this, μαζί τους. ΑΛΛΑ (το δικό μου ΑΛΛΑ τώρα) επειδή έχω μια υποψία ότι η ΓΕΝΟΠ το έχει φανταστεί κάπως αλλιώς, καλύτερα να πάνε πίσω να δουλέψουν λίγο και να αφήσουν το profit sharing για τώρα. μόνο σε κακό θα τους βγει

3 Comments:

At 3:12 PM, Blogger Roark said...

Αν δεχτούν παρόμοιες συνθήκες εργασίας με τον ιδιωτικό τομέα (κατάργηση της μονιμότητας, αμοιβές ανάλογες της αγοράς εργασίας, όχι ιδιαίτερα ασφαλίστικά προνόμια από την τσέπη μας κτλ) ας συμμετέχουν στα κέρδη.

Η ΔΕΗ έγινε ότι έγινε χάρη στα μονοπώλια και τα χρήματα των φορολογουμένων. Αν πιστεύουν ότι την έφρε εκεί ο ιδρώτας τους, να δούμε τι θα κάνουν σε μια απελευθερωμένη αγορά εργασίας.

Πάντως οι κολλητοί τους, του ΟΤΕ, δεν τα κατάφεραν και τόσο καλά στο άνοιγμα της αγοράς να διατηρήσουν τα κέρδη τους...

 
At 3:39 PM, Blogger pinky and the brain said...

ναι, εγώ αναφέρθηκα στενά στους "στόχους" για να έχεις bonus/profit sharing αλλά το θέμα είναι αν θέλουν τα προνόμια του ιδιωτικού τομέα τότε θα πρέπει να δεχτούν και συνολικότερα τους όρους με τους οποίους λειτουργούμε. γι'αυτό καλύτερα να αφήσουν τις εξυπνάδες γιατί και στο δικό τους κλάδο αρχίζει σταδιακά η απελευθέρωση (πολύ σιγά αλλά είναι μονόδρομος) και αντί για συμμετοχή στα κέρδη θα βρεθούν με συμμετοχή στο τίποτα.

και by the way konfet, τα κέρδη προέρχονται από το αίμα της εργατιάς, η ζημιά από το κυρίαρχο κεφάλαιο και τους εργατοπατέρες. Οπότε, το μόνο δίκαιο είναι να συμμετέχουν σε αυτό που οι ίδιοι δημιουργούν όχι σε αυτό που δημιουργούν οι άλλοι :)

 
At 3:55 PM, Blogger S G said...

ειναι κοινο μυστικο αλλωστε οτι οι εργοδοτες μπορουν ταυτοχρονα να κυνηγουν ανηθικα και αμειλικτα το κερδος αλλα μετα να φταινε 100% οταν χρεοκοπει η επιχειρηση τους, επειδη δεν προσπαθησαν αρκετα να την κρατησουν ζωντανη!!

(σοβαρα υπαρχουν ατομα που πχ κατηγορουν τους ιδιοκτητες κλωστουφαντουργικων για τα λουκετα που υποχρεωνονται να βαλουν!)

Η ΔΕΗ θελει διαλυση σε 3-4 κομματια. Εναν φορεα διαχειρισης του δικτυου και μετα 2-3 περιφερειακες εταιρειες παραγωγης ενεργειας. Κατι μου λεει βεβαια οτι αυτο δεν θα γινει ποτε...

 

Post a Comment

<< Home