pinky and the brain

6/03/2005

elephants in a "china" store...

γυαλιά καρφιά θα τα κάνει πάλι το ελληνικό κράτος:

διαβάζω στην καθημερινή της πέμπτης ότι:
"στο στόχαστρο όλων των ελεγκτικών μηχανισμών του δημοσίου τομέα τίθενται τα κινεζικά προϊόντα. μεικτά συνεργεία ξεκινούν άμεσα συστηματικούς ελέγχους στα 212 σημεία του λεκανοπεδίου όπου πωλούνται τα κινεζικά προϊόντα προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα οριζόμενα από την ελληνική νομοθεσία. στο πλαίσιο αυτό, χθες, με πρωτοβουλία του γ.γ. του υπ. οικονομίας και οικονομικών κ.μίχαλου έγινε σήμερα συνάντηση στο υπουργείο, στην οποία συμμετείχαν ο γ.γ. του υπ.αν κ.βουλουδάκης, ο διοικητής του ικα κ.βαρθολομαίος, ο γεν. επιθεωρητής της ελ.ας. ν.ελλάδος αντιστράτηγος κ.σύρος, ο ειδικός γραμματέας του σώματος επιθεώρησης εργασίας κ.κουρούσης και ο ειδικός γραμματέας της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων του σδοε κ.αργυρός. αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και η λήψη αποτελεσματικών μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των ελληνικών επιχειρήσεων από τις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων."

και αναρωτιέμαι:
1. το στρατό γιατί δεν τον είχαν καλέσει; μπορεί στο κάτω κάτω να χρειαστεί να βομβαρδίσουμε και κανένα μαγαζάκι...
2. γιατί όλη αυτή η φασαρία για τα "κινέζικα" και δεν γίνετε κάτι αντίστοιχο για τη συντρηπτική πλειοψηφία των "ελληνικών επιχειρήσεων"; μήπως επειδή τα κινέζικα κάνουν ζημιά στους έλληνες κλέφτες εμπόρους; και οι ελληνικές επιχειρήσεις που κλέβουν τους πολίτες και τους κοροϊδεύουν; ο κινέζος μου πουλάει κάτι πιο φτηνά. ο έλληνας πιο ακριβά. γιατί μου αφαιρείς το δικαίωμα να πάρω το φτηνό;
3. αθέμιτος ανταγωνισμός είναι ότι πουλάω φτηνά; θα ήθελα όλοι αυτοί οι γκουρού της ελεύθερης οικονομίας που μαζεύτηκαν στο κάλεσμα του κ.μίχαλου να εξηγήσουν ακριβώς τι πάνε να κάνουν, γιατί, και με ποια μέσα. φαντάζομαι ότι ακόμα και αν είναι "νόμιμος" ο κινέζος καταστηματάρχης θα αναγκαστεί να πληρώσει τον εφοριακό που θα του έρθει, τον αστυνομικό που θα του εγγυηθεί προστασία, κ.ο.κ.

τσάμπα μάγκες όλοι αυτοί οι κύριοι.

και όλο αυτό το φαινόμενο απλώς επιβεβαιώνει ότι η χώρα αυτή διοικείται από "κομμουνιστική" αντίληψη του κράτους, ότι είναι μια χώρα άκρως ρατσιστική και ότι είναι μια χώρα που αδιαφορή για τη σκληρή πραγματικότητα της οικονομίας

7 Comments:

At 11:48 PM, Blogger Sakis Rizos said...

Εύγε!

 
At 9:08 AM, Blogger Roark said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 7:23 PM, Blogger S G said...

αθανατη Ελλαδα με τις "επιχειρησεις σκουπα"! Μα καλα δεν αντιλαμβανονται την γελοιοτητα του πραγματος?

Αν ειναι γνωστο οτι οι νομοι μας δεν τηρουνται πρεπει φυσικα να γινεται ελεγχος συστηματικα, συχνα, παντου (προφανως δηλαδη οχι μονο στα κινεζικα μαγαζια!!).
Αυτα τα θαυματα των 3 ημερων μονο το ελληνικο κρατος ξεφτιλιζουν...

 
At 10:05 PM, Blogger pinky and the brain said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 10:22 PM, Blogger pinky and the brain said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 10:24 PM, Blogger Roark said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 10:34 PM, Blogger pinky and the brain said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 

Post a Comment

<< Home