pinky and the brain

6/29/2005

elementary my dear watson, elementary

Οπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας το αναλογιστικό έλλειμμα στην Εμπορική ξεπερνά τα 1,5 δις ενώ τα ίδια κεφάλαια της τράπεζας είναι 1,2 δις ευρώ. παράλληλα οι εργασίες της τράπεζας βρίσκονται σε καθοδική τροχιά.

από την άλλη, διαβάζω σήμερα ότι "η μετοχή της Emporiki Bank, η οποία επιδεικνύει αξιοσημείωτη χρηματιστηριακή συμπεριφορά...σήμερα, η μετοχή της κατέγραψε κέρδη 5,73%"

απλώς αναρωτιέμαι πως γίνεται να ανεβαίνει με "αξιοσημείωτη" συμπεριφορά η μετοχή μιας τράπεζας η οποία υπό κανονικές συνθήκες θα έλεγε κανείς ότι βρίσκεται με το ένα πόδι στη μπανανόφλουδα και το άλλο στον τάφο...

3 Comments:

At 2:31 PM, Blogger ultrasonic15 said...

Επειδή σήμερα κρίνονται όλα μόνο από το αποτέλεσμα (ακόμα και το πρόσκαιρο, γιατί στο τελικό αποτέλεσμα κάποιοι θα την έχουν κάνει για αρούμπα ή θα έχουν 'τους' τρελούς δικηγόρους οπότε πάλι νο πρόμπλεμ).
Είναι και το άλλο: όπως αποκαλύφθηκε αυτές τις μέρες όλες οι τράπεζες ήξεραν κάτι που δεν ξέρουμε εμείς, και δεν ενέγραψαν τις υποχρεώσεις τους προς τα ταμεία των εργαζομένων τους. Ήξεραν ποιοι μαλάκες θα πληρώσουν τα σπασμένα (πάντως όχι οι μέτοχοι, οι οποίοι στην ελλάδα 'ρισκάρουν' στου κασίδι το κεφάλι)

 
At 2:51 PM, Blogger ultrasonic15 said...

Ως πρώτο μέλημα έχουν την εξωστρέφεια και την προσαρμοστικότητα στα νέα διεθνή δεδομένα οι εισηγμένες στο ΧΑΑ. Ταυτόχρονα, ένας από τους πρώτους στόχους τους είναι η ενημέρωση του επενδυτικού κοινού (οκ πλάκα κάνω):
http://www.enet.gr/online/online_text?c=114&id=64289040

 
At 7:54 PM, Blogger Roark said...

Σταμάτα επιτέλους να έχεις απορίες για τα λεφτά και τους φόρους σου!Σκάσε και πλήρωνε...

 

Post a Comment

<< Home